Face to Face and Feet / www.facetofeet.nl | HUIDTYPEN EN OVERIGE KENMERKEN.
Schoonheidsspecialist Face to Face and Feet staat voor veelzijdigheid in behandelingen en flexibiliteit in uren en tijden van behandelen. Lotte Bouma werkt sinds 2005 als schoonheidsspecialiste en pedicure. Sinds 2010 heeft zij een heerlijke rustige schoonheidssalon op de Kapelweg in Amersfoort, een mooie bosrijke locatie voorzien van ruime parkeerplaatsen en een bushalte voor de deur. Het behandelmerk van de salon is Dermalogica. Dit merk is enerzijds effectief en huid verbeterend wat vrijwel meteen te ervaren is, anderszins is het juist de duurzaamheid die het product onderscheid. Dit komt met name door de puurheid van de producten zonder overbodige geuren en stoffen maar ook in de wijze van verpakken. De continuïteit in de behandelingen en de persoonlijke gezellige sfeer onderscheid deze salon van de massa.
schoonheidsspecialist amersfoort, pedicure amersfoort, manicure amersfoort, dermalogica specialist, dermalogica amersfoort, dermalogica producten, dermalogica verkooppunt, dermalogica schoonheidsspecialist, dermalogica facials, huidverbetering amersfoort, schoonheidssalon amersfoort
16016
post-template-default,single,single-post,postid-16016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

HUIDTYPEN EN OVERIGE KENMERKEN.

Huidtypen en overige kenmerken.

De afgelopen drie keer heb ik het over onderverdeling in huidtypes gehad icm zon, de bescherming er tegen mbv producten en mogelijkheden.

In de vorige artikelen  schreef ik over huid en zon. Dit bericht gaat over huid en overige uiterlijke kenmerken.

Dan hebben we het over vet-vochtbalans van de huid, talgproductie die puistjes kan veroorzaken, of juist het huidtype met een overgevoelige reactie, wat kan uitslaan naar de eczeemkant met schilfering roodheid en/of irritatie.

Wil je zelf eerst wat meer te weten komen over je huidtype, ga dan eens aan de slag met de volgende tips:

  • Reinig je huid en wacht een uur met ‘bloot’gezicht om te ervaren hoe de balans tussen vocht en vet zich verhoudt.
  • Merk je dat je huid na een uur nog soepel aanvoelt en niet trekkerig of strak? Dan valt jouw huid globaal genomen onder het type ‘normale’ huid.
  • Merk je dat het strak en geïrriteerd blijft aanvoelen, dan valt jouw huid onder het kopje gevoelig / droog.
  •  Wat ook een zeer treffende manier is, om dit te testen, is om met de stompe achterkant van bijvoorbeeld een pen een duidelijke lijn te trekken over de hals, ook wel dermografie genoem. Dit toont bij een gevoelige huid na ca een kwartier een opgezette rode streep. Let trouwens wel op dat je dit voorzichtig doet. Het is puur een methode om de reactiviteit en  mogelijke gevoeligheid van je huid te bepalen.
  • Is jouw huid vet en glimmerig, dan blijft een tissue aan je gezicht plakken als je deze er tegen duwt en is er sprake van meer talgproductie.
  • Wist je trouwens dat behalve de neus ( en de kin) ook de oren een gebied zijn waar zich heel veel talgpropjes kunnen bevinden? De oren zijn nl net als van de neus van kraakbeen. De vettere structuur van kraakbeen zorgt vaak voor verstoppingen en puistjes.
  • Tot slot, kun je een T-vorm zien in structuur van kin, neus en voorhoofd en is het gedeelte van jukbeenderen, wangen en kaaklijn juist droger? Dan is jouw huidtype gecombineerd. Let wel, ben je grieperig of niet lekker, dan reageert een huid daarop en kunnen er zich rondom de kaaklijn meer onzuiverheden vormen. Je huid is immers de spiegel van je (ziel) lijf en leden…
Geen reactie's

Geef een reactie