Face to Face and Feet / www.facetofeet.nl | Huidtypen en hun kenmerken
Schoonheidsspecialist Face to Face and Feet staat voor veelzijdigheid in behandelingen en flexibiliteit in uren en tijden van behandelen. Lotte Bouma werkt sinds 2005 als schoonheidsspecialiste en pedicure. Sinds 2010 heeft zij een heerlijke rustige schoonheidssalon op de Kapelweg in Amersfoort, een mooie bosrijke locatie voorzien van ruime parkeerplaatsen en een bushalte voor de deur. Het behandelmerk van de salon is Dermalogica. Dit merk is enerzijds effectief en huid verbeterend wat vrijwel meteen te ervaren is, anderszins is het juist de duurzaamheid die het product onderscheid. Dit komt met name door de puurheid van de producten zonder overbodige geuren en stoffen maar ook in de wijze van verpakken. De continuïteit in de behandelingen en de persoonlijke gezellige sfeer onderscheid deze salon van de massa.
schoonheidsspecialist amersfoort, pedicure amersfoort, manicure amersfoort, dermalogica specialist, dermalogica amersfoort, dermalogica producten, dermalogica verkooppunt, dermalogica schoonheidsspecialist, dermalogica facials, huidverbetering amersfoort, schoonheidssalon amersfoort
15997
post-template-default,single,single-post,postid-15997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Huidtypen en hun kenmerken

In de overgang van kou en winter naar voorjaar, wil ik graag de afzonderlijke huidtypes en hun kenmerken toelichten aan de hand van de 6 onderverdelingen in 1975 opgesteld door de Amerikaanse huidarts Thomas Fitzpatrick aan de hand van de reactie op zonlicht, maat van verbranden en bruinen.

Type I: Verbrandt en bruint niet. Zeer witte huid met sproeten, blond of rossig haar en lichte ogen. Denk aan het Engelse type.

Type 2: Lichte huid, blauwe ogen, groene, grijze ogen, (licht)blond haar, verbrandt snel en bruint moeilijk.

Type 3: Huid met een natuurlijk tintje, bruine ogen en donkerblond of bruin haar. Deze huid bruint makkelijk en verbrand niet snel.

Types 4: Van nature gekleurde huid, welke de zon zeer goed kan verdragen en makkelijk bruint, donker haar en dito ogen.

Type 5: Verbrandt nauwelijks, kleurt daarentegen zeer gemakkelijk. Huid die sowieso al donkergetint is. V.B: Aziatische types of Middenoosten.

Type 6: Zeer bruine of zwarte huid en ogen, verbrandt niet, afro, negroide.

Wil jij weten wat de zon doet op jouw huid of al heeft gedaan?

Over het algemeen geldt wel dat men ca een half uurtje zon per dag nodig heeft, onbeschermd voor de opname van de vitamine D. Doe dit echter niet op het heetste moment van de dag.

Volgende keer schrijf ik meer over zon bescherming per huidtype, uitwerking van zon.

Geen reactie's

Geef een reactie